Най-накрая един бъдещ депутат с реална идея! Карлос Контрера иска либеризация на оръжията в цяла Европа

Карлос Контрера

„Очевидно щом сме се кандидатирали, участваме в отбора, не съм влязъл в тази листа, за да се обезкуражавам, няма значние на кое място съм, трябва да казваме какво мислим и да поемаме отговорност.“

Това каза Карлос Контрера, който е десети в листата на ВМРО-БНД.

Неговата битка в европарламента е либерализация за оръжията, не бива да се ограничават правата на гражданите да придобиват оръжия за лов, европейските бюрократи въвеждат нови и нови изисквания, трябва да ревизираме почти всички рестрикции, посочи Контрера.

Що се отнася до ширещата се корупция, кандидатът за евродепутат от ВМРО-БНД заяви, че за да ограничим корупцията, трябва да намалим хранителната среда за тази корупция, в европейските среди тя също съществува, проблемът идва от свръхрегулацията. „Колкто повече правила се създават, формуляри за кандидатстване, толкова по-голям е рискът някой да ви спре по веригата и да ви иска пари. Философията на европейските институции трябва да бъде обърната“, каза Контрера.

На въпрос защо не го правят в България, след като са част от властта, той отговори: „Опитваме се да го направим, но ни пречат различни кръгове, те се казват и управляващи, и опозиция. Протестите на гражданите водят до писането на нови и нови правила, което означава, че на входа и на изхода някой ще иска да осребри това“, обясни ситуацията в държавата Контрера.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ