ГРОЗНО! Осъден за лекарски измами циганин събира гласове за Радан Кънев в Стара Загора

20

Скандален престъпник, представящ се за лекар и банда цигани – това е част от екипа на Радан Кънев за Стара Загора. За кандидат на „Демократична България“ в Европарламента оттам е издигнат циганинът Росен Богомилов. Представя се за „проспериращ ром“, но всъщност в екипа му има съмнителни фигури.

Сред тях е Евгений Коцев, на снимката с двама от кандидат-депутатите на „Демократична България“. На страницата му във Фейсбук има множество публикации, свързани с кандидатурата на Росен Богомилов, Евгений Коцев го съпровожда и по време на срещите му с избиратели в Стара Загора. Самият той, обаче, е престъпник и то опасен за околните. Евгений Коцев беше арестуван през март 2011 г., след като негов “пациент” постъпи в Спешния център на старозагорската болница в тежко състояние след предписано от фалшивия медик лечение.

По време на разследването става ясно, че Коцев се грижел повече от две години за стотици пациенти в кв. “Лозенец” в Стара Загора. Наел квартира там, която обзавел като лекарски кабинет. Извършвал прегледи, манипулации, визити по домовете, без да има медицинско образование. Коцев не се притеснявал да събира и такси за прегледите. Срещу него беше повдигнато обвинение за извършване на медицинска дейност без разрешение. Малко по-късно е осъден на десет месеца лишаване от свобода условно за извършване на медицинска дейност, без да има квалификация за това.

За втори път Евгений Коцев е арестуван на 4 юли 2013 г. при спецоперация на МВР – Стара Загора, заедно с тримата доктори от ТЕЛК, 3-ти състав, при болница “Проф. д-р Стоян Киркович” и секретарката на комисията. На следващия ден срещу докторките Надежда Тодорова, Мария Жекова и Нели Канева, секретарката Димитрина Рангелова и помагача Евгений Коцев бяха повдигнати обвинения като участници в организирана престъпна група, създадена с цел получаване на подкупи за издаване на решения на ТЕЛК на базата на епикризи с невярно съдържание. Документи за инвалидност са били издавани на ромски деца, включително и на здрави, срещу 50 до 300 лв. подкуп. По този начин на техните родители е била предоставяна възможност да получават социални помощи.

В лаптоп на Коцев са открити част от неистинските епикризи на здрави деца от името на лекари от старозагорската болница.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ