СКАНДАЛНО! Карадайъ: В нашата България ни забраниха да говорим на нашия език – турския! Тогава ще…

мустафа карадайъ

„Отиват в Брюксел, в европарламента, заедно с нашите евродепутати защитават езиковото еднообразие, идват в България и със закони забраняват в нашата родина, в нашата България, забраняват нашия език-турския език. Ето това правят тези шарлатани“, това каза водачът на листата на ДПС за предстоящите европейски избори Мустафа Кaрадайъ на среща със симпатизанти в Медовец.

„В България, по време на предизборна кампания е забранено да се говори на турски език. На турски, споделих на братята и сестрите ми, каква е причината затова. Понякога, когато на някои хора им се разболее главата идват при нас и някои от нас, не от тук присъстващи, се подвеждат и така в нищото отива нашия глас. 100 000 гласа през 2017 година и докарахме националистите във властта. От друга страна, едни шарлатани идват, притискат, натискат и заплашват хората да гласуват за ГЕРБ и после те излизат и се хвалят, че имат 100 000 от турците. Те получават политическа сила от тези гласове, взимат властта и я ползват срещу нас.“, обясни Карадайъе


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ