Красен Кралев обяви новината, която чакаше цяла „червена“ България

Красен Кралев

Три терена се осъждат за нов национален стадион.

„Стадионът на ЦСКА остава в Борисовата градина“

Да не играем добре, всички имаме отговорност, каза пред бТВ спортният минист ър Красен Кралев. Съгласен съм с Йордан Лечков, че пролемът е в клубовете. Самият факт, че нямаме български играчи в големите клубове в Европа, показва, че нещо сме сбъркали в подготовката. Футболните президенти трябва да разберат, че това е бизнес, а не безкрайно наливане на пари. БФС трябва да направи сгратегия за развитие на детско-юношедкия футбол, която да представи на правителството. Намерена технология, по която парите да не отиват за друго, каза Кралев. Той отказа да коментира зако Борислав Михайлов си е тръгнал с джип от лекоатлетическата писта на националния стадион. Уточни само, че това не е редно и директорът на стадиона си е понесъл отговорността и е освободен. За 48 чада стадионът е под контрола на футболния съюз при такива прояви, уточни Кралев. Няма щети по пистата, другото е морален въпрос, уточни той.

Амбицията ни е да изградим нов национален стадион. Трябваше да има среща в Букурещ, но тя е отложена за септември. Има няколко терена, предложени от Столична община, всичките са добри. В момента се обсъждат три терена, които ще предложим на правителството. Какъв ще е размерът, ще се разбере в края на годината, когато стане ясно дали ще кандидатстваме за европейско или за световно първенство. Концерти ще се правят и на новото съоръжение.

Стадион в центъра на София не е удачно, но нека да се построи новото съоръжение и тогава да се обсъжда какво ще стане с „Васил Левски“

За стадиона на ЦСКА проблемът бил, че за да се ползва, трябвало основно да се реновира. Паркингите могат да бъдат и подземни, за да не се влиза в чертите на Борисовата градина, каза Кралев. Но стадионът на ЦСКА остава в Борисовата градина.

По повод скандала с Платини, той каза, че Катар не е особено подходяща за футболно първенство – държавата е прекрасна, но атмосферните условия не са много добри, няма да бъдат удовлетворени претенциите на феновете.

За „Верея“ каза, че БФС е реагирал адекватно и вероятно отборът ще бъде изхвърлен и от второ ниво, за да се покаже, че не се толерират такива неща.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ