Концесионерът с 70 лева за чадър на Каваците: Не сме задължили никой да идва, ходете в Гърция на 100 евро

7 Dni Bulgaria04.07.201923220
18

Понятието „скъп“ много се изкривява. Скъп можем да наречем чадър на гръцки остров, където на първа линия с два шезлонга, струва 100 евро. Чадърите на първа линия са 70 лева, а всички останали са – 60. Говорим за голям чадър с 4 дървени шезлонга от тиково дърво, с 4 броя кожени шалтета, дървена масичка и плат на чадъра, който е специален, италиански и предпазва от UV лъчите“. Това разясни концесионерът на плаж „Каваци – Юг” в Созопол Гаврил Казанджиев пред БТВ. Думите му са в отговор на възмущението, породило се след като в мрежата се появи снимка на касовата бележка с възмутителна цена.

„Масово на много места гледат да си направят нещата да съм им по-евтинки. Чадърите масово са стари, ръждясали и пребоядисани с блажна боя, малки. Пластмасови маси и шезлонги, а чадърите от плат, през който се вижда слънцето“, коментира той.

По думите му често услугата ползват групи от хора, които, като си разпределят сумата, сянката излиза много по-малко. Друго предимство е, че срещу тази цена летуващите си плащат комфорт и пространство – който желае, да си гони сянката или слънцето. „Като седнат 10 души и си разпределят по 7 лева, се получава 70“.

„Клиенти има всякакви, няма как всички да са доволни. Има и недоволни. Не сме задължили някой да дойде тук. Това е право на личен избор. Всеки е запознат с цените“, каза още Казанджиев.

От Министерството на туризма са се самосезирали и са направили проверка на плажа. Към момента единственото констатирано нарушение, е недостатъчно голямата табела, указваща цените на плажните принадлежности.

Иначе концесионери в района се оплакаха, че работят на загуба и са принудени да слагат по-високи цени, защото плащат висок наем на държавата. „Твърдо заявявам, че съм на загуба. Търпя я не защото съм мазохист, а защото мога да си я позволя“, каза Милен Янков. Според него цената на чадър и шезлонг трябвало да е между 80 и 90 лева. „Бизнесът ни се влияе от времето“, подчерта той.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ