Министърът на Волен Сидеров го шокира с тези думи по темата „Ф-16“! Сега с кои очи ще плюе по Каракачанов?

караниколов

Освен че Военновъздушните сили на България ще придобият едни нови и качествени и самолети, България ще придобие капацитет да започнем развитието на самолетния сектор. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов след обявяването на крайната оферта за закупуване на самолетите F-16.

Думите му са шокиращи най-вече за човека, от чиято квота е Караниколов на поста си – Волен Сидеров. Бившият журналист е най-креслив по темата, като обвинява вицепремиера Каракачанов, че въобще сделката се случва, явно лобирайки за руски интереси.

„Министерство на икономиката отговаряше за т. нар. индустриално сътрудничество. Щастлив съм, че българската държава успя да защити и ще ви посоча какво България, във връзка със споразумението за индустриално сътрудничество ще може да прави оттук нататък“, допълни още министърът.

В хода на преговорите беше получено съгласие и това е предмет на споразумението, които предстои да подпишем, това са шест позиции. „Първата е създаване на базови способности във връзка с хидравличната система. Създаване на базови способности за поддръжка за кацане, което включва ремонт и основен ремонт на 25 компонента. Създаване на базови способности за поддръжка на електрическата система. Логистична поддръжка и управление на веригата за доставка, необходими при жизнения цикъл на флотилията F-16 в България, включително проект Viber view. Подкрепа за развитие на национални способности, свързани с безпилотни летателни средства и дронове. Най-важното за мен – подкрепа за изграждане на национални тренировъчни центрове за пилоти и инженери, технически състав за поддръжка“, каза Емил Караниколов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ