Само в 7DniBulgaria.bg

Томислав Дончев разкри първия голям кмет, на когото ГЕРБ лично ще види сметката! Дясна ръка е на Цв.Цв.

7 Dni Bulgaria11.07.201900
Томислав Дончев
Трябва да слушаме хората, които организират изборния процес в лицето на ЦИК. Те пишат, че има риск за провеждане на вота. Това е за местните избори, които са най-сложните. Няма държавник, който да каже: „Ами каквото ще да става“. Това каза вицепремиерът Томислав Дончев по БТВ.

Трябва да се съобразим с опита на другите европейски държави. Няма държава, в която да има изцяло машинно гласуване. Начинът по който се организира машинното гласуване, не е най-добрия. Част от грешките при протоколите, може да се компенсират с машинното гласуване. Държавата трябва да произведе машините за гласуване, а не да ги наема.

 

И нашите машини вадят разпечатки. Проблемът е в наемането на машините преди изборния процес. Това изправя експертите на нокти. Не може преди избори машина по машина да се проверява. Ако си произведем машините, ще ни излезе по-евтино. Трудности има не само с машините, но и с хартията, допълни той.

 

На въпрос за махането на Цветан Цветанов, той допълни: „Политиката е сериозна работа, не се обръща внимание на чувствата. Въпросът е да се вземат организационни мерки“. Дончев обясни, че етичната комисия на ГЕРБ няма да замени работата на разследващите органи.

 

Много е тъжно, когато политиката се измества с разговори за къща-за гости. Вероятно има самозабравили се. Не бих направил оценка, че Цветанов се е самозабравил. Хората са слаби и понякога, като застанеш на отговорна позиция, се появяваш със скъпа кола и костюм. Опасно е, когато се породи усещане , че е представител на аристокрацията. Има такива случаи. Ние не сме съд или трибунал. Понякога не е важно какво пише в документите, а какво мислят хората. Смущаващ е сигнала на Яне Анев за кмета на Сандански (човек на Цветан Цветанов – б.р.). Скоро ще има решение. В министерствата се получават три пъти повече сигнали. Повече от 10 са.

 

Нека се произнесем, като получим повече информация. Сигналите са от цялата територия на страната. Няма да дам примери. Постъпилите сигнали да конкретни с имена. Решението е да се приемат и анонимни сигнали. В ОЛАФ се приемат анонимни сигнали. Има малки населени места, където хората се страхуват. Сигналите са срещу кметове и това е основната интрига.

 

Членовете на етичната комисия трябва да са с отлична личностова репутация. Тя ще е между 3 и 5 човека.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ