Депутат на Каракачанов с изненадващо разкритие: Роми подкрепят концепцията ни срещу циганизацията

7 Dni Bulgaria16.08.201910670
красимир богданов

Депутатът от ВМРО Красимир Богданов разкри, че има голяма част от роми, които са респектирани от предложената от Красимир Каракачанов концепция срещу маргинализирането на циганската общност и я подкрепят.

Ето какво сподели един от най-рейтинговите политици в Северозападна България:

От години се говори за необходимостта от закон за неизбежната отбрана. В тази връзка бяха и предложените от нас изменения в Наказателния кодекс за увеличение на санкциите при неизбежната отбрана при застрашаване живота, честта и имуществото на личността. Част от тези мерки намериха място в концепцията на Каракачанов към маргинализираните общности. Тя не бива да се приема като нетолерантност към определени етнически общности, защото имаме доста цигани, които са съвестни данъкоплатци, плащат си сметките и изпращат децата си на училище. Гетоизирането на градовете и циганизирането на селата води до тежки проблеми, пред които се изправя българското общество. Тази концепция даже е малко позакъсняла, но ВМРО сега е във властта и има ресурс да я представи пред хората. Представители на циганския етнос идват и заявяват респект към тази концепция – това показва, че вървим в правилния път.

 


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ