Карлос Контрера от ВМРО си сложи главата в торбата: Да, ние ще бутнем циганските гета в София

карлос контрера

Моят път е свързан обществения ред и сигурност и ще продължавам по него. Това заяви в студиото на БНТ кандидатът за кмет на район „Сердика“ от ВМРО и водач на листата на общински съветници Карлос Контрера.

„За нас е изключително важно да преформатираме приоритетите на Столична община. В последните години приоритетите бяха в друга посока: транспорта, зелените площи и т.н.“, каза още Контрера и призна, че свършеното до сега не е малко, но според него трябва да се обърне поглед по посока на сигурността в Столицата.

„Камерите няма да решат проблемите със сигурността“, заяви той. „Трябва да се подобри осветлението, общинската полиция трябва да се ползва по ефективно“, добави още Контрера и заяви, че насищането на кварталите с общинска полиция ще помогне за сигурността. Също според него е важно въвеждането на базов ред с трафика в София. „Ние трябва да наложим убеждението на водачите, че не може да паркират на пешеходната пътека. Не малко инциденти с деца са се случвали точно заради паркирали на пешеходната пътека коли, които пречат на видимостта.“

Карлос Контрера заяви категорично, че незаконните постройки в гетата ще бъдат съборени, ако ВМРО спечелят изборите в София. Темата за ромските квартали беше обвързана и с темата за мръсния въздух, като според него те са в основата и на този проблем. „Ако не спрем тия пушещи печки, където се горят отпадъци, няма как да стигнем до ефективно по-чист въздух.“

На въпрос за електрическите скутери, Контрера каза, че „това е един модерен способ и той има своето място в придвижването в София“ и заяви, че е против опитите за спирането или обезсмислянето на този тип транспорт.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ