Цацаров с разкритие имат ли нещо общо Корнелия Нинова и генерал Решетников

Корнелия Нинова

Главният прокурор Сотир Цацаров няма данни за нерегламентирани контакти на лидера на БСП Корнелия Нинова с генерал Решетников за издигането на Румен Радев за президент.

Има данни за намесата на генерал Решетников в много неща, които са свързани с ориентацията на политическия и не само политическия живот в България, подчерта той.

Цацаров разясни, че нито личността на Нинова, нито личността на Радев, нито техни твърдяни контакти с генерал Решетников са послужили като повод за образуване на досъдебното производство за Русофили. 

Припомняме, навръх 9 септември електронното издание на в. „Дума“ съобщи, че бившият главен редактор Юрий Борисов е арестуван по обвинение за шпионаж. По-късно стана ясно, че Борисов само е разпитван като свидетел. От прокуратурата съобщиха, че все още няма обвинения по разследването.

Преди това имаше спор между България и Русия от вторник, 3 септември, когато от българското Министерство на външните работи заклеймиха съмнителната историческа теза на Русия за „освобождение“ от нацизма. Изявлението им беше по повод организирана от руското посолство „Изложба 75 години от освобождението на Източна Европа от нацизма“.

Реакцията на Русия не закъсня – от посолството й у нас уточниха, че изложбата няма нищо общо с вътрешнополитическата ситуация в България. Самата Русия пък обяви за „неморална“ позицията на МВнР.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ