Соломон Паси: Имаме красива жена като министър Захариева, да я пратим да изкуши Макрон

соломон паси

Отказът на Макрон е третото отлагане на започване преговорите с тия държави. В тоя момент г-н Путин си е сипал една чаша шампанско. Към кого тласкаме Северна Македония и Албания? Създава се вакум. Ние нямаме интерес от това. Така Соломон Паси, президент на Атлантическия клуб.

По думите му това е било ирационално решение на Макрон. Паси смята, че трябва да се подходи по различен начин.

„Той е все пак французин. Трябва да се подходи по един по-психологически начин. Предполагам, че една красива жена с добър външнополитически профил би могла да изкуши Макрон. Ние имаме един великолепен външен министър. Аз категорично мисля, че г-жа Захариева може да убеди Макрон да си смени мнението“, коментира пред БНТ Соломон Паси.

По отношение на Брекзит той обясни, че проблемът отново опира до липсата на лидери. Категоричен е, че на Острова в момента няма убедителни политици. Соломон Паси смята също, че грамотните британци не са отишли да гласуват на референдума.

„Аз не мога да проракувам дали ще излезе от ЕС, но Великобритания никога не е имала такова отсъствие на лидери – както в консервативния, така и в лейбърския лагер“, обясни той.

„Англия започна да се разкъсва“, добави още Паси.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ