Гешев и Сийка излязоха от нелегалност: Това днес, преди 3 години изглеждаше невъзможно

7 Dni Bulgaria24.07.2020
Иван Гешев

Ако само преди 3 години някой кажеше, че проблемът с телефонните измами може да бъде решен в приемливи граници, това щеше да изглежда невъзможно, заяви главният прокурор Иван Гешев на национално съвещание на МВР, посветено на противодействието на битовата престъпност.

Той се появи за първи път на публично място, откакто заради протестите срещу него излезе в отпуск.

На него присъстваха още главният секретар на МВР Ивайло Иванов, заместниците на главния прокурор Красимира Филипова, Десислава Пиронова, Даниела Машева, Борислав Сарафов, както и говорителят Сийка Милева.

Гешев благодари на служителите на МВР за издържливостта и жертвите, които са направили. Той припомни, че когато повечето хора са били по домовете си по време на извънредното положение, полицаите са изпълнявали своя дълг.

Спрямо 2017 г. телефонните измами са намели с 94% по-малко, спрямо 2018 г. – с 91% по-малко, а спрямо 2019 г. – с 90% по-малко, заяви Гешев.

Значително са намалели и кражбите. Днес например на територията на цялата страна за извършени само 3 кражби, докато преди имало дни, в които за 24 ч. те са били 25-30, допълни той.

Той отбеляза доброто взаимодействие между прокуратурата и МВР.

Главният секретар каза, че често питат защо с главния прокурор ходят в малки население места при извънредно брутални престъпления.

Ходим, за да кажем, че обръщаме внимание на детайлите. Няма значение, кой е извършител и кой е пострадал, каза Иванов. Основното е гражданите да имат чувството за сигурност, каза Иванов.

Заседанието продължава, като ще се обсъждат детайли от работата на полицията и прокуратурата, но медии няма да присъстват.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ