Радостна новина за студентите?

Форум студентите питат в ПУ 03

Важна подкрепа оказваме и на нашите студенти. Отпуснахме до 100 милиона лева за подобряване на материалната база в студентските общежития и за стипендии. Това съобщи в профила си във „Фейсбук“ Бойко Борисов.

„От години с действията ни показваме, че образованието е дългосрочен и неотменен приоритет за правителството. Това правим и днес. Защото именно образованието и науката са в основния арсенал от средства за справянето с всички предизвикателства в днешния ден“ допълни министър-председателят.

Премиерът Борисов нареди на министър Вълчев лично да разговаря с ректорите, деканите и студентските съвети и от тяхна страна да бъдат излъчени представители, които да упражняват инвеститорски контрол.

„Нека те да са инвеститорския контрол, те да наблюдават изразходването на парите, изготвянето на проектите, санирането, защото това е една прекрасна мярка за тях. 50% по-малко след това ще плащат за парно, ще си имат осветление, за да може, като си учат уроците, да не им се развалят очите, да имат санитарни възли. Младите хора заслужават тази грижа от страна на държавата“ завърши премиерът Борисов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ