Джамбазки разкри: ВМРО иска неграмотните без 11-и клас да нямат право да гласуват!

7 Dni Bulgaria16.08.2020
ангел джамбазки

Ролята на ЦИК при подготовка на изборите е ключова, независимо от правителството което управлява. Това заяви зам.-председателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки в предаването „Неделята“ по Нова телевизия.

„Ако промените се свеждат само до искането за намаляване на броя на депутатите, е безмислено. По-важно е как се избират народните представители. Има значение кой ще ги избере. Затова ние настояваме да се въведе образователен ценз при гласуване. Държавата е осигурила безплатно образование до 11-и клас. Това е образователна норма, която трябва да се спазва“, категоричен бе той.

„Ще се съберем и ще обсъдим предложенията на министър-председателя. За да се внесат предложенията са нужни 120 подписа на народни представители. В този проект трябва да залегнат и идеите на коалиционните партньори“, подчерта Джамбазки.

Сред исканията на ВМРО са въвеждането на донаборната служба и браковете да са между мъж и жена, както е записано в Коинституцията.

Той поясни, че не поставят ултиматум, но трябва да се вземат под внимание и техните предложения.

„Президентът, който е избран мажоритарно няма законодателона инициатива. Не говоря за настоящият, който очевидно ни е враг. Ние си мислим, че той би могъл да има възможност да иска допитване“, каза още евродепутатът.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ