Директор с умопомрачителни разкрития! Вижте какво правят децата в българските училища!

Ученици училище

И в България има забрана за телефони в училище. Тя обаче масово не се спазва и вината за това е не толкова на децата, колкото на родителите. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия директорът на 51 СОУ в София Асен Александров по повод информацията, че в Гърция и Франция забраняват използяването на телефони в училище.

Има случаи, когато деца говорят по телефона по 10 пъти по време на учебните занятия, която пречи на учебния процес. По правилник е казано, че в междучасията може да се ползват телефоните. Министерството много ясно е казало – да не се използват в учебните часове, заяви Александров.

Когато свръхзагрижени майки искат да чуват децата си буквално на половин час, това пречи на учебния процес, добави той.

Отношенията между учителите и учениците са в известна степен отражения на отншенията между учителите и родителите, каза още Асен Александров.

Винаги съм държала да имам контакт с детето си и не съм толерирала забраната за ползването, каза психологът Ина Антонова. Училището като институция не е достатъчно авторитарно и от там идва проблемът с поведението на учениците, посочи тя.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ