Разсипаха Христо Иванов, бил палячо, който протестира срещу собствената си реформа

христо иванов, георги георгиев боец

В трите правителства на Борисов има поне 20 министри на кръга „Капитал“, това заяви  в студиото на „Панорама“ по БНТ Йордан Цонев, зам.-председател на ПГ на ДПС. Христо Иванов оглавява протеста срещу собствената си реформа, отбеляза той.

„Докладът за Механизма на наблюдание на ЕК посочва както напредъка в определени области, така и недостатъците, в него има и сериозни критики. Докато резолюцията е много лошо съставена – леко кохерентно“, подчерта зам.-председателят на ПГ на ДПС.

Освен това, резолюцията пренася българския политически предизборен спор на европейски терен, с всичките му негативи. Тя е петно върху българския политически живот, категоричен е Цонев.

Той коментира и неспиращите антиправителствени протести у нас.

„Ние не генерализираме протестиращите с думата протест. Всички млади хора, които искат да останат в страната, си казаха думата – ДПС ги подкрепя. Не подкрепяме обаче групата около Христо Иванов, която обвинява ДПС, че участва във властта с ГЕРБ задкулисно“, обясни Цонев.

„За нас е важно да направим разлика между двата документа. В 15-а точка на резолюцията са включени правата на гражданите. Там е включен целият фундамент на ДПС за правата и свободите. Затова нашите евродепутати се въздържаха, защото текстът е лошо съставе“, допълни той.

„Вътре има текстове, които са неприемливи за политиката на ДПС и сме го казали ясно. Нашето сърце е най-близо до българския национален интерес. Ние сме едни от най-активните членове на световните либерали“, обясни Йордан Цонев.

Той определи като наглост твърдението, че ориентацията на ДПС е проруска.

„Ние сме най-сериозният лобист за НАТО и ЕС още от 1990 година. Ние бяхме твърдо от първия ден за това,“ категоричен е той.

Цонев обясни коя част от протеста ДПС не подкрепя.

„Христо Иванов оглавява протеста срещу собствената си реформа“, смята Цонев.

„Имаше едно крило в ДПС, което направи опит да продаде партията на чужда държава. То беше ампутирано. Това ще се случи и с други, последвали примера на Местан“, увери Цонев.

От ДПС са категорични, че строителни нарушения в парка „Росенец“, няма, но ше го докажат, когато се успокои политическата обстановка. Освен това не искали да повлияят на изборните резултати.

 



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ