Трагедия в столицата! Тролей повлече пътник и се случи най-лошото…

7 Dni Bulgaria12.10.2020
Пирогов, Линейка

Пътник е загинал в столицата, след като е бил повлечен от тролей, съобщиха от прокуратурата. Фаталният инцидент е станал вчера вечерта на спирката „Център по хигиена“.

68-годишният пътник се насочил за слизане към предпоследната врата. Вече навън, намирайки се все още в близост до тролейбуса, вратата се затворила, при което захванала якето на възрастния мъж.

Шофьорът не погледнал в камерите, с които било снабдено превозното средство, не видял случващото си и потеглил. Тролейбусът повлякъл мъжа, в един момент якето се освободило от вратите и мъжът паднал на пътното платно. Вследствие на получените травми пътникът е починал.

Прокуратурата е внесла обвинителен акт в съда. Обвиняемият спрял тролейбуса, едва след като видял подадения му сигнал от намиращ се отвън гражданин. Той имал техническа възможност да предотврати инцидента, но с действията си не осигурил безопасното слизане на пътника. Водачът на тролейбуса бил длъжен след затварянето на вратите да се убеди, че няма хора в дясната зона на тролейбуса и едва след това да потегли, съобщиха от държавното обвинение.

От заключението на изготвената съдебномедицинска експертиза е видно, че пострадалият е получил множество травматични увреждания като причината на смъртта е спиране на сърдечната дейност.

Предстои наказателното производство срещу обвиняемия да продължи в съда. Предвиденото наказание е до 6 години лишаване от свобода.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ