Борисов с важна новина: Над половин милиард лева са отделени за…

бойко борисов

Над половин милиард лева са отделени за подпомагане на млади семейства. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на проврека във ферми и животновъди, стана ясно от видеоклип, публикуван в страницата на министър-председателя в социалната мрежа Фейслук, предаде Агенция „Фокус“.

На посещението с него са министърът на финансите Кирил Ананиев, министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

„504 млн. лв. са парите в тези условия на COVID-19. Никога досега не сме го правили. Това бяха времена на финансова дисциплина – трябваше да влезем в еврозоната и банковия съюз. Като видях на Съвета на Европейския съюз в какви панически действия изпадат държавите и като гледам БВП на САЩ как е минус 15% ние влагаме всичко, което може по оперативните програми, за да може много бързо тези пари да стигнат до семействата“, каза премиерът.

„Всеки човек трябва да усети, че държавата в тази пандемия не говори само за маски и дистанция. Заедно трябва да преодолеем това гадно чудо. Трябва да мислим за всеки един човек и за малките населени места“, допълни той.

Допълнителни 40 млн. лева са заделени и за ремонт на църкви и манастири. Това още каза премиерът Борисов по време на проверките.

„Още 40 млн. лв. сме заделили по тази програма, която сме развили, за църкви и манастири. Общо за момента са около 199 църкви и манастири, които се ремонтират“, заяви премиерът.

„За Кръстова гора сме подготвили средства за пансиона, който строят за болните вярващи хора, които идват там. В новия бюджет сме предвидили да го включил, за да продължат и да направят цялото крило“, допълни Борисов.

Десислава Танева посочи още, че по първия прием 91 църкви са обновени, а сега други 133 са кандидатствали. „ще осигурим и прехвърлим ресурса, за да може всички да си изпълнят проектите“, каза тя.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ