Мегаскандал! Депутат от БСП има COVID-19, но обикаля без маска сред хората на пазара

7 Dni Bulgaria27.10.2020
16

Депутатът от БСП Иван Иванов, който вчера сам обяви, че е дал положителна проба за коронавируса, бе спипан от свои съпартийци минути преди 13,00 часа днес да се разхожда необезпокоявано на пазар във Варна, алармира Lupa.bg.

За неспазената карантина е уведомен и оператор от спешния телефон 112, и местното полицейско управление. Предстои да се уточни дали РЗИ вече официално е поставила Иванов по прякор Пилето в задължителна домашна изолация.

Потресаващият детайл в разказа на очевидците е, че той си е позволил да обходи пазара в ж.к. „Чайка“ без маска, след което се е качил в личния си автомобил с варненска регистрация. Беемвето с номер 8282 е отпрашило в неизвестна посока.

Местните социалисти обаче твърдят, че заболяването на народния избраник може да не е истинско и той изобщо да не е заразен с вируса и да не е правил тест. Според тях не е изключено Иванов да се укрива от спецпрокуратурата, която бе сезирана миналата седмица заради побой, нанесен на негов съпартиец в Долни Чифлик. Валентин Вълчев е със средна телесна повреда след кьотек в централата на БСП в общината, а обвинението срещу Пилето е, че той го е поръчал заради спор кой да бъде легитимният лидер на комсомолската организация там. „Може би се укрива, въпреки че и на колегите си депутати споделил преди дни, че не се чувствал добре“, казват възмутените бесепари.

Глобата за нарушена карантина е 5000 лева при първи гаф и 10 000 при втори.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ