„Разединител и рушащ нормалността в държавата“: Граждани не искат повече Радев за президент!

румен радев 2

Граждани създадоха подписка с искане за оставката на президента Румен Радев. До момента са събрани стотици подписи срещу държавния глава. От тук нататък предстои те да бъдат внесени за разглеждане от депутатите в Народното събрание, съобщава телевизия Европа.

Разединител и рушащ нормалността в държавата, така граждани описаха поведението на президента Румен Радев. А пред сградата на бившия парламент те организират и подписка срещу държавния глава.

„Подтикваше хора да са радикални по демонстрациите свързани с оставка на правителството. За нас граничеше със самата институция президенство, знаете президентството е институция на обединение на най-висшата форма на доверие в тази държава. В случая всички бяхме предадени от избора си за президент. Разединини, постигна крайни насоки към хората, което доведе од радикални действия, омаскаряване на сгради на хора“, заяви Борислав Райчев, председател на гражданско сдружение „Сила“.

„Доста възрастни хора също дойдоха, което мен ме изненада, защото си мислех, че повечето възрстни хора са от БСП подкрепят Румен Радев. Идват и доста чужденци, вчера имахме гъркиня, миналата седмица, доидоха хора от Германия“, разказа Анна Георгиева, гражданско сдружение „Сила“.

Божидар е един от гражданите взел участие в подписката. Смята, че със своето поведение президентът не помага на народа си, а се обявява против него и цели дестабилизиране на България. „Искам демократ президент, не да мисли към Русия и да мисли за разединяване на държавата. Да има и бели и черни. Искам институциите да работят в една насока, с премиера било то Борсисов или някой друг и следващия президент да работят за благото на народа, а не за лични партийни интереси“, коментира той.

До момента са събрани стотици подписи срещу президента Румен Радев. Организаторите обаче, са готови да останат пред сградата на бившия парламент докато не съберат нужните подписи и докато гласът им бъде чут от народните представители в парламента.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ