Бойко гони министъра на МВР! Пеевски и Цветанов в кръвожадна битка за свой човек за наследник

валентин радев
Три кандидатури стоят на бюрото на премиера Бойко Борисов за мястото на Валентин Радев за вътрешен министър. Това твърди Фрог нюз.

Според тях по план оставката на Радев трябвало да стане факт още миналата седмица. Осуетила се заради проблемите покрай чумата и ангажиментите на МВР в преодоляване на кризата. Твърди се, че имало и няколко обществени поръчки, на които трябвало да се даде зелена светлина. Това не отменило плановете Валентин Радев да бъде махнат заради липсата на реални резултати в борбата с престъпността, признаха депутати.

За негов наследник се спрягат хора както на Цветан Цветанов, така и на Делян Пеевски. В момента във ведомството вървят залагания на кого лобито ще надделее. Повечето гласове са в полза на Пеевски, категорични са източниците ни.

Първият, който се спряга за заместник на Радев е зам.-министър Красимир Ципов. Той не се противопоставя на нищо и стои доста семпло в ръководството на ведомството. Именно тези му качества са оценени по върховете. Предполага се, че няма да създава проблеми и ще прави това, което се каже. Не е тайна, че от край време Ципов минава за близък на Цветанов. За горещият стол в сградата на ул. „Шести септември” се спряга и депутатът от ГЕРБ Маноил Манев, презентиран повече като експерт по фирмена сигурност. Казват, че шансовете му пред Ципов били малки заради агресивното излъчване, което имал по време на телевизионни участия.

Преди седмица в няколко медии се появи новината, че зам.-шефът на ГДНП Тодор Гребенаров ще смени Валентин Радев. Любопитното е, че в публикациите се говори как кандидатурата му била приета с нескрита радост от полицаите. В действителност ченгетата подхождат твърде предпазливо към Гребенаров заради факта, че минава за човек на Пеевски.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ