Румен Радев е дебил: Няма българи, умрели от коронавирус!

7 Dni Bulgaria27.11.2020
румен радев 2

Българите умират не заради коронавируса, дебилно заяви днес президентът Румен Радев.

Той обвини за стотиците смъртни случаи дневно: „хаоса в управлението на кризата, който доведе до отказ на достъп до здравеопазване. Умират от лоша качество на живот, от липса на превенция и профилактика и от блокиране на лечението на много други не по-малко опасни болести“.

Румен Радев определи новите мерки на правителството за справяне с коронакризата като „пожарни и закъснели като баланс на здравни, икономически и социални мерки“.

Използването на тази криза за пиар води до загуба на човешки животи, коментира Радев. И напомни, че 10 г. лекарите и медицинските сестри напускат страната, здравната каса се източна, нула реформи, закриват се общински болници. Лятото се пропусна за каквито и да е действия, а сега кабинетът се опитва да внуши, че виновни са болните, критикува държавният глава.

Въпрос е на баланс – когато се налагат строги ограничения, които неминуемо се изискват от здравните експерти, трябва с този пакет да се залагат и съответните социално-икономически мерки. А не, когато наложиш мерките, тогава да започнеш да мислиш за мерките, както си случва сега, обясни Радев. И критикува, че хората ще започнат да получават някакви помощи евентуално след празниците.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ