Мощният трус, който удари България, буквално взриви мрежите! Хората изпаднаха в паника…

земетресение

Социалните мрежи прегряват заради земетресението, което бе усетено преди минути в Югозападна България, включително и София. Припомняме, че земният трус е бил с магнитуд от 4.1 по Рихтер и е усетен в 17:17 ч. 

Епицентърът е с дълбочина от 2 км и е на 18 км от Гоце Делчев, на 55 км от Благоевград и 114 км южно от София. Земетресението е усетено и по високите етажи в Младост и други квартали в София, съобщават потребители в социалните мрежи.

Няма нанесени щети от земетресението в района на Банско, съобщи директорът на РД ПБЗН – Благоевград инж. Георги Пармаков, цитиран от „Фокус“. Трусът е бил усетен още в Разлог и Гоце Делчев. Няма паника сред населението.

от квартал“Лозенец“: На четвъртия етаж се усети, беше много кратко и сякаш беше вертикален трус. След това нямаше остатъчно люлеене на осветителните тела.

Аврора: О, да! И в София го усетих доста добре на шестия етаж в Овча купел – хоризонтално, за около минута, малко ми се зави свят, но нямаше съмнение какво е … Нищо не падна, просто залюля, след около петнайсетина минути имаше второ разлюляване – по-слабо … Надявам се, че с това приключваме засега, не обичам да ми се люлее под краката! )))

ххх: Силно, но много кратко, няколко секунди само. Слава богу!“, гласят част от коментарите.

Земетресението е усетено най-силно в района на Гоце Делчев, Мусомища, както и по високите етажи на София и Пловдив. Няма данни за материални щети.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ