Прекрасен ден за българският тенис, лъвовете ни мачкат на ATP Анталия

Димитър Кузманов

Прекрасен старт за българските тенисисти в квалификациите на турнира от сериите на ATP в Анталия, Турция.

След ден закъснение заради проливен дъжд, днес и тримата ни представители изиграха своите първи мачове. Нашите лъвчета записаха две победи и една загуба. Напред продължават Адриан Андреев и Димитър Кузманов, а на крачка от същото остана Александър Лазаров.

Адриан Андреев записа най-бляскавата победа в своята кариера, надигравайки Лукас Клейн с 6:3 7:6(7) на старта на квалификациите на АТП надпреварата в Анталия. Това е първи успех за българина на това ниво в неговата кариера, а в спор за място в основната схема той ще срещне италианеца Андреа Вавасори.

Димитър Кузманов също се поздрави с дебютна победа в квалификации на АТП турнир. Втората ни ракета изигра изключително солиден мач и не остави никакви шансове на бившия шампион от Sofia Open Мирза Башич, надигравайки го с 6:3 6:1. По този начин родният ни представител ще играе за влизане в основната схема през утрешния ден срещу италианеца Андреа Пелегрино, когото е побеждавал три пъти от също толкова сблъсъци.

Александър Лазаров пък отпадна на старта на квалификациите на ATP турнира в Анталия след разочароваща загуба от 306-ия в света Лукас Мийдлер. Българинът владееше напълно положението на корта до началото на втория сет, когато позволи на опонента си да върне интригата в мача. Третата ни ракета не успя отново да намери верния ритъм и загуби сблъсъка с австриеца, чиито треньор е Волфганг Тийм – бащата на световния №3 Доминик Тийм.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ