Ето защо Левски гледа към фалит! Съдът в Англия блокира сделка на Спас Русев за стотици милиони евро

спас русев

Ексклузивни документи, които сайтът АФЕРА показа, разкриват, че на 31.07.2018 година в Англия е заведен нов иск срещу Спас Русев, Милен Велчев и цялата им група във връзка с измамния „търг“, който си спретнаха за заграбването на Виваком през ноември 2015 г. зад гърба на държавата и кредиторите на КТБ.

Този път искът е заведен от люксембургската компания V2 Investment Sarl (“V2”)  за това, че дяловете в нейната дъщерна компания, а именно InterV, са продадени незаконосъобразно и при значително по-ниска от пазарната стойност на компанията на ВТБ, Русев и Ко. – Viva Telecom (Luxembourg) SA.

Това производство е допълнително и паралелно на това, започнато от компанията Емпрено и създава нови трудности за плановете на местната ОПГ да препродаде БТК на тройно по-висока цена.

V2 иска от английския съд дяловете му в InterV да бъдат върнати и да му бъдат присъдени вреди от незаконните действия на местните новобогаташи, които са лицата на ВТБ.

V2 твърди наличието на престъпен сговор за продажбата на InterV от страна на ответниците, които са споменати в молбата, първата страница на която прилагаме тук. Тази молба следва от решението на английски съд от февруари 2018 г., който изрично посочи, че евентуален иск от V2, в който се иска разваляне на незаконосъобразната сделка за Виваком ще бъде допустим и вероятно основателен.

Както каза преди време в ексклузивно интервю за АФЕРА г-н Дмитрий Косарев, собственик на Емпрено и на 76% от Виваком, частите на сагата „БТК“ ще бъдат много и предстои да се решат от съдилищата в Англия. Това е поредният епизод от тази сага и изглежда, че срутването на ОПГ наближава.

Видно и от последните жалки опити на Русев и Ко. да спасят ФК Левски от фалит, предстои развръзката по случая.

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ