Спас Гърневски: Търсете Мата Хари през 96-та година. Ще има кабинет „Борисов 4“- това е сигурно

спас-гърневски

Мата Хари ще я намерите в края на 96-та година, когато се състоя един от най-големите фалити – политически, икономически, социални през последните 70 години. БСП за това време четири пъти изключително тежко фалира България. Това коментира пред БНТ депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски.

„Там търсете Мата Хари. Защото когато си бил апологет на икономиката, предизвикал този фалит през 96-та година и сега критикуваш тези, които за 10 години изправиха България на крака… Господин Гечев не е професор, той е академик на разрухата“, отбеляза още той, коментирайки гостуващия преди него в предаването червен икономист Румен Гечев. Бившият икономически министър на БСП подложи на остра критика управляващите като заяви, че те не са се справили с корона кризата и са поставили икономиката пред огромно изпитание.

„След тези числа Румен Гечев да има наглостта да се появява по национална телевизия и да дава съвети… Често съм казвал в пленарна зала – слушайте какво казва Румен Гечев и правете точно обратното“, коментира депутатът.

Гърневски заяви, че ГЕРБ отиват на следващите избори с чувство за изпълнен дълг, с вдигнати очи и лице, че това, което е обещано, е изпълнено.

„Веднага ще го кажа в цифри: Спрямо 2014 г. – последното управление на БСП, начело с Орешарски – БВП скача 3 пъти, минава заветните 120 млрд. лв. Доходите на населението скачат три пъти“, посочи депутатът.

„Гергов получи точно по времето на Нинова, когато беше зам.-министър на икономиката, той приватизира Международния панаир и си сложи в джоба си 1 млрд. 200 млн. лв. Той и Нинова са си едно и също нещо. Гледат да си замажат старите сметки. Защото той може да попита: „Какво стана с приватизацията на „Техноимпекс“?“

Запитан ще има ли кабинет „Борисов 4“, той отбеляза: „По време на превратаджийските бунтове, организирани от БСП, Радев с вдигнатия юмрук и присъдружните им Мая Манолова и Отровното трио, аз казах: Предстои четвъртият мандат на ГЕРБ, който ще бъде спечелен безапелационно, не само защото си изпълниха програмата на 100% и второ – причината са самите те“.

„ГЕРБ десета година печели изборите. Два пъти лидерът на ГЕРБ и премиер връща мандата, поставя им топката на гол линията. Те са толкова безпомощни, че не могат от 20 см да вкарат гол“, заяви Гърневски.

Запитан дали може Борисов да бъде кандидат на ГЕРБ за президент, той отговори: Борисов може на всичко да бъде кандидат. Той показа на цяла Европа и Балканите, че може да изпълнява своите обещания и програма.

„Нека отидем на президентските избори. Но ще ви кажа какво ще стане на първите избори, тази пролет. Цветанов не може да влезе посмъртно в парламента. С кого да влезе? С аутсайдери, излезли от ГЕРБ и с това, че не намери политическата вакса, заради която можеше да се загубят едни избори. Той не можа да разбере ходовете на ГЕРБ и лидера, че интересът на държавата и политическата сила като цяло, е по-голям от интереса на всеки“, заяви Спас Гърневски.

Той бе категоричен, че всички национални предатели, организирали преврата по време на пандемия и усилията да бъде спасен всеки български гражданин, ще си получат заслуженото.

„Когато един български президент извика „Мутри вън“, той се превърна в главна мутра на тези, които искат да вършат конституционен преврат. И тази политическа мутра ще загуби изборите. В родното му село Славяново при миналите местни избори спечели кандидатът на ГЕРБ“, заяви Спас Гърневски.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ