Алберт Попов слага Банско на каската

Алберт Попов Цеко Минев Банско Световна купа пресконференция 1

Най-добрият ни скиор стартира и на гигантски слалом на световното

Алберт Попов вече ще кара с реклама на Банско на каската по време на световната купа. Най-добрият ни алпиец подписа договор с концесиниера „Юлен“ и слага логото. По подобен начин карат повечето големи звезди от Топ 10.

Алберт смята да стартира и на гигантски слалом на световното първенство. Заради това вече тренира в България. Заминаването за Кортина се планира за средата на месеца.

Алберт слага Банско на каската
„В тези трудни времена съм благодарен на всеки, който помага“, заяви Алберт, след като получи договора от маркетинговия директор на „Юлен“ Иван Обрейков.

Алберт слага Банско на каската
„С представянето си до момента Алберт показа, че мястото му е в световния елит. За съжаление световната купа в България ще премине без публика и няма да го видят на живо“, отбеляза президентът на федерацията по ски Цеко Минев.

Близо 200 човека ще участват в организацията на световната купа и световното първенство за младежи, което почва след нея, обясни директорът на състезанието Виктор Гичев. България е една от малкото страни, които имат право сами да си правят контрола на снега. Това ще бъде направено от Гичев. Работата по пистата стартира на 14 февруари.

72 от 22 нации са заявките за стартовете за световната купа на 27 и 28 февруари. С тях идават още 171 човека. У нас има два гигантски слалома. Към момента са заявени 92 скиори от 44 нации за първенството на планетата след нея.

Амбициите на Банско са за финали на световната купа. Вече един път сме кандидатстваме

Италианецът Доминик Парис спечели спускането в Гармиш-Партенкирхен и така влезе в шестицата на вечната ранглиста на тази дисциплина. Той вече има 15, колкото великите Франц Хайнцер и Херман Майер. Трети с 18 е Щефан Еберхартер, 19 – Петер Мюлер и 25 – Франц Кламер.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ