10:30, Оставка на най-високо ниво, заради нелепата смърт в София

Йорданка Фандъкова

Оставка на най-високо ниво полетя, а причината е смъртта на 16-годишното момче стъпило на шахта в София.

Главният архитект на район „Триадица“ Иван Шишков подава оставка заради трагичния инцидент, който доведе до смъртта на 16-годишно момче в центъра на София. Това съобщи на пресконференция кметът на района Димитър Божилов.

Припомняме, че от пресконференция на кмета на София Йорданка Фандъкова вчера стана ясно, че павилионът в двора на болница “Св. Иван Рилски” е бил свързан на база служебна бележка, подписана със запетая от главния архитект на район “Триадица”. В същото време преместваемият обект не е имал документ за въвеждане в експлоатация. Точно този документ обаче е част от условията за сключване на договор за подаване на напрежение от ЧЕЗ, откъдето уточниха, че не са контролен орган, който да следи за законното разполагане на преместваемите обекти.

„Тази бележка е била издадена и подписана когато главният архитект на общината не е бил на работа Кой я е подписал, каква е връзката и каква е съпричастността към този документ ще констатират разследващите органи. Главният архитект заяви, че ще напусне района с цел разясняване на фактите като морална и човешка постъпка“,каза Божилов.

„Той твърди, че не го е подписал, но като човешки акт е готов да се оттегли“, добави районният кмет за оттеглянето на арх. Иван Шишков.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ