Адриан Андреев със знаменит обрат в Сингапур

Адриан Андреев

Адриан Андреев получи изненадващ „уайлдкард“ за АТП 250 надпреварата в Сингапур и се възползва от него по брилянтен начин, след като отстрани седмия поставен Лойд Харис с 1:6 6:3 6:4 и по този начин записа втората си победа в основна схема на това ниво турнири.

Победата пък ще донесе 20 точки за световната ранглиста на българина, които ще спомогнат за негово дебютно влизане в топ 400 на световната ранглиста.

Третата ни ракета стартира отлично мача и веднага имаше възможност да пробие подаването на опонента си, само че той пласира три поредни аса, за да се измъкне от трудното положение. Това нямаше някакъв негативен ефект върху Ади и той продължи да стои далеч по-добре в разиграванията от основната линия спрямо Харис, но постепенно южноафриканецът намери ритъм в ударите си, което му помогна да се откъсне напред с 4:1 гейма.

Световният номер 82 продължи да налага изключително високо темпо на игра, а бекхендите му работеха отлично и му носега сериозно количество директни точки. Нашият сънародник все пак се опитваше да не отстъпва назад и вземаше топката максимално рано, ала разликата в мощта на двамата ставаше все по-очевидна и фаворитът в срещата спечели първия сет с лекота.

Втората част започна далеч по-добре за софиянеца, който удържа дебютния си сервис гейм, докато съперникът му се строполи на корта при едно от разиграванията и движението му определено пострада в началните минути след инцидента, като това позволи на Андреев да изгради аванс от 3:0.

Болките сякаш обаче бързо преминаха и Харис възстанови нивото си на игра, само че младокът преливаше от самочувствие в този момент и продължаваше уверено да поддържа своята преднинана, вкарвайки двубоя в трети решителен сет.

В него двамата задържаха подаванията си без особени проблеми до шестия гейм, когато на Адриан му се наложи да спасява три точки за пробив, но той показа безпогрешен тенис и съумя да изравни за 3:3. Тогава пък последваха първите проблеми за седмия поставен и Андреев на свой ред имаше брейкбол, ала Харис измъкна невероятна размяна, в която дори му се наложи да изпълнява удар между краката.

Трудните мигове за сервиращите продължиха, тъй като пред южнофриканецът се откриха общо цели шест нови възможности да отмъкне началния удар на Андреев, които отново бяха отразени след смела игра от страна на тийнейджъра.

Този момент изглежда се оказа преломен в хода на сблъсъка, защото родният ни представител проби в деветия гейм, а впоследствие не срещна проблеми да затвори мача и така постигна първата си победа срещу представител на топ 100 в своята кариера!

В следващия кръг на Ади пък му предстои да срещне един измежду Матю Ебдън или тенисист преминал през квалификациите.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ