Недялко Недялков: Радев има една цел! Да провали следващ парламент и да арестува Бойко за 24 часа

7 Dni Bulgaria28.02.2021
Румен Радев

Главният редактор на агенция ПИК – Недялко Недялков избухна с неделен пост във Фейсбук.

Според него целта на Румен Радев е да се компрометира следващ парламент, да не се състави правителство и да се отиде на извънредни избори, преди които да бъде арестуван за назидание за 24 часа Бойко Борисов.

Ето поста на Недялков:

Най-лошото за държавата България, уви, е най-доброто за нейния държавен глава.
А именно: ГЕРБ печели, но гласовете не стигат да състави правителство. Правителство не излъчват и следващите по ред БСП – Корнелия Нинова няма сметка да управлява в коалиция “АнтиГерб”, при положение че ГЕРБ са взели изборите. Не би било легитимно.
След месец, месец и половина унизителни пазарлъци Радев обявява, че никой не е изпълнил мандата успешно и свиква нови, извънредни избори – вероятно заедно с президентските през октомври. В този период той управлява авторитарно, еднолично, със служебен кабинет, съставен от негови съветници. Някои от които, забележете, подсъдими лица, заподозрени в шпионаж в полза на Русия и Кремъл.
Този кабинет няма да управлява на ползу роду, а в полза на Радев. Целта му ще е да подсигури негова категорична победа на президентския вот. С цената на репресии – арест за по 24 часа на Борисов, министри, областни управители и опоненти, подмолни действия спрямо Корнелия Нинова с цел да бъде отстранена от партията чрез вътрешната си опозиция и БСП да мине изцяло под контрола на Радев.
Вече има черни списъци с арести, това не е конспирация, не е Оруел, а горчива реалност. На косъм сме от мрачна профашистка диктатура под сянката на старите комунистически служби и Държавна сигурност, които са активно внедрени в депутатските листи на отечественофронтовската опозиция.
Служебният кабинет ще иска да дискредитира Борисов чрез полицейския му арест, да го унизи, да смрази поддръжниците му и да им запуши устата. Всичко, разбира се, ще бъде легендирано и представено пред Европа като “борба с корупцията”. И една част от публиката – озлобените реваншисти и лумпениадата, ще ръкопляска шумно.
Стиснатият юмрук на разединителя Радев обаче е съставен само от средни пръсти. Той излъчва агресия, омраза, простащина. Контрапродуктивен е. При сценария “служебен кабинет” България наистина затъва в блатото на безвремието, и то насред пандемия, насред очертаваща се икономическа и финансова криза, насред надвиснали фалити на малкия и среден бизнес.
Следва замразяване на част от 50-те милиарда помощ от ЕС, договорена от правителството на Борисов, замразяване на големите инфраструктурни проекти, преосмисляне на високия в момента кредитен рейтинг.
Радев играе за Путин и по путински. Неговият излаз към изпълнителната власт няма да е през БСП, а минава през трупа на БСП. Тоест, той планира създаването на президентска партия по схемата на “Единна Русия”, базирана върху парчетата от марионетните партии “Има такъв народ”, “Възраждане”, екстремистите около Мая Манолова и Отровното трио. С парите на подсъми и укриващи се в чужбина олигарси.
Изгледите са мрачни, но не и безнадеждни – необходима е пълна мобилизация на всички демократично мислещи българи.
Не за да спечелят ГЕРБ и Борисов, а за да не загуби демокрацията.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ