Заместник-министър ожали Румен Радев: На този човечец му остана само омразата

Георг Георгиев

Зам.-министърът на външните работи и шеф на младежката организация на ГЕРБ Георг Георгиев разкрива интригите, които опитват да забъркат в САЩ и Европейския съюз Румен Радев, Цветан Цветанов, Корнелия Нинова и червените ПЕС-овци с джендърските им ортаци от България в Европарламента преди изборите на 4 април.

Какво ще предприеме обитателят на президентството след края на изборите и защо никой не го подкрепя след самокандидатирането му? Готова ли е страната ни за гласуването на българите в чужбина и колко са те? Как ще се развият отношенията между България и Северна Македония?

Не ми харесва това, че в такава ситуация сме способни първо да обругаем своята страна. Със САЩ сме партньори и това трябва да е водещо, когато говорим за отношенията си. Партньорите и приятелите си казват всичко честно и откровенно, но нещата трябва да се четат правилно“, заяви Георгиев по повод коментарите на сенаторите. Той не пожела да влиза в конспирация, но е хубаво позитивите и негативите да се видят на терен.

Така например едно посещение у нас би било добър вариант да се види как точно се случват нещата в България и когато се изказват становища да бъдат подплатени с фактология. Георгиев подчерта, че ЕС ни дава добри резултати и мониторинга над държавата ни е отпаднал, което означава, че вървим в правилната посока. Дали изказването на сенаторите, които също са обвинявани в корупция има нещо общо с посещението на Цветан Цветанов, Георгиев заяви, че не го изключва.

Все пак се надява, че нито един българин не си е позволил да задейства лобистки интереси срещу собствената си държава. Той подчерта, че партия с претенции да управлява или да участва в управлението не може да си позволява да участва в подобни неща, защото тук говорим за достойнството на страната.

Водещата Ива Николова припомни резолюцията срещу страната ни от страна на Радан Кънев и Елена Йончева. Георгиев заяви, че това удар от коалиция на крайно леви, уж десни и либерали, а самия документ няма никаква правна стойност за страната ни.

На въпрос дали Радев умишлено е определил изборите на католическия великден, Георгиев заяви, че не знае точно каква е логиката на президента. „Този хаос, който може да доведе за изборите зад граница предвид празниците, пандемичната обстановка, може да доведе до намаляване на избирателната активност зад граница.

Той направи възможното, за да затрудни процеса за гласуване зад граница и, ако някой търси виновки, да го търси в президенството“, заяви Георгиев и допълни, че като се избира такава важна дата е да се влезе в търсачка и да се види какво има на този ден. Очевидно това или не е направено или пък е умишлено. Георгиев предположи, че може и да е от неуважение към тези празници.

Зам.-външинят министър подчерта, че в ресорното министерство има работна група, която е ангажирана само с провеждането на изборите. Към настоящия момент 81 държави са отговорили положително за откриване на избирателни секции, като Германия е истински първенец. Проблем произхожда от това, че всяка страна има отделни ограничения. Усилието което е положило българското правителство за осигуряване на широк достъп за гласуване е налице и се надяват, че ще премине без проблеми.

За искането на опозицията и Румен Радев за изцяло машинен вот, Георгиев даде пример какво се случва, ако машината се развали в чужбина например. Единствената цел според него е да се създаде хаос и да не се признаят изборите. Именно затова е оставен вариантът с хартиена бюлетина.

Георгиев подчерта, че Изборния кодекс и изборната администрация не може да се ползвате за измиване на срама на загубилите. Той е категоричен, че изборите в демократична държава са честни и подчерта, че ГЕРБ за първи път провежда парламентарни избори и за толкова години никога не са си позволили да компрометират демокрацията и честността на вота, независимо дали са загубили.

Според Георгиев, Румен Радев в паниката си се е самопредложил за втори мандат, защото никой друг не го е направил. По повод думите на Радев, че властта се е опитала да постави под карантина националната памет, Георгиев заяви, че ако се върнем година назад, пак от Шипка Радев каза, че вирус няма. „Само на неговата съвест мога да оставя тези думи.

Да изречеш подобно послание демострира една слабост, че когато свършат всички други аргументи остава само омразата. Не само Шипка не е мястото, но и висотата на поста и институцията, която представляваш не е редно, защото теб утре няма да те има. Много хора загубиха живота си от този вирус, да вземеш това и да го вплетеш в друг контекст означава, че този човек напълно е загубил представа за реалността“, допълни още Георгиев.

„Ние следвахме установени демократични принципи и казвахме, че трябва да се отстоява, но не за сметка на другите. Мисля, че МВР си свърши работата абсолютно безупречно. Вие си спомняте 2013 година, когато премиера подаде оставка и заяви, че не иска улиците които правим да бъдат изцапани с кръв, защото сме против насилието. Аз си спомням студентските протести, защото бях там и каква агресия имаше. Това отговор на въпроса, дали ГЕРБ е диктатурата и кога сме употребили сила и кога не сме потърсили диалога“, заяви Георгиев. Той е сигурен, че времето по справедлив начин ще отсъди това.

„Работа, работа, работа – това е нашия слоган и това, което сме правили винаги, за да може България да е конкурентно способна и на високо ниво“, заяви Георгиев.

ПИК



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ