БСП яхна деца за политическа употреба – момчето на Нинова ударно трие постове след гафа (СНИМКИ)

шахматен клуб асеневци

Опит да яхне проблемите на деца за политическа употреба не се посвениха на направят от БСП. За това сигнализираха ПИК граждани на Велико Търново, потресени от липсата на всякакви скрупули от страна на социалистите.

Гафът е на водачът на листата на БСП за Велико Търново Явор Божанков и негови колеги от града. Вчера те се появили на организиран уж спонтанно протест на деца от една от шахматните школи в града. Важна подробност е обаче, че синът на Божанков тренира в същата школа.

Затова се издава самият той в разгара на предизборна кампания в пост във фейсбук, в който недвусмислено заявява, „Днес подкрепих недоволството на „Асеневци“. Не като кандидат за народен представител, а като баща.“ Брандираната агитационно снимка обаче остава горчивия вкус на евтина лъжа.

Амплоато, в което Божанков е участвал в протеста не променя усещането, че може би справедливите искания на децата са превърнати в политическа пропаганда, още повече, че сред подкрепящите протеста се оказаха и колеги на Божанков както от листата на БСП, така и от тази на „Демократична България“, разкриват още търновци.

Очевидно усетил конфузната ситуация, водачът на листата на БСП часове по-късно свали компроментиращия пост. Едва ли обаче така ще успокои хората в града, които остават с усещането, че децата им са били жертва на политическа употреба.

ПИК



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ