Григор победи категорично Кецманович и е на 1/4 финал в Акапулко

Григор Димитров

Григор Димитров изигра втори последователен солиден двубой в Акапулко и продължава към фазата на четвъртфиналите, след като днес негова жертва стана Миомир Кецманович. Българинът показа далеч по-многокомпонентна игра от младока и го надигра по всички показатели, за да се поздрави с крайния успех – 6:4 6:2.

След това игра заедно с Томи Пол в надпреварата по двойки.

Двамата отстъпиха драматично с 1:2 сета срещу топ поставените, а именно Раджийв Рам и Джо Солсбъри.

Срещата между Григор и Кецманович започна негативно за нашата първа ракета, тъй като сърбинът веднага потегли с пробив, но хасковлията мигновено възстанови паритета. Постепенно Димитров пое контрола върху двубоя, а младокът постоянно прибързваше при отиграванията си и това позволи на Гришо да поведе с брейк на свой ред, който бранеше до 5:4, когато се пропука, макар че имаше преднина от 40:0. Тези събития не повлияха негативно на нашето момче, което отново взе подаването на опонента си и така взе превес в отделните части.

Световният номер 16 заигра още по-освободено във втория сет и Кецманович нямаше отговор на отличните му комбинации от сервис и форхенд, които носеха множество лесни точки на българина и той се откъсна в резултата при 4:1. Последва много труден сервис гейм за Димитров, който все пак беше спечелен и оттам насетне за него не представляваше трудност да приключи двубоя, а в следващия кръг му предстои битка с италианския тийнейджър Лоренцо Музети.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ