България се потресе: Майка и дъщеря се самоубиха, скочиха от седмия етаж

Полиция, Крими

Поредна трагедия, този път в Стара Загора – ослепяла преди време 63-годишна жена и грижещата се за нея 32-годишна дъщеря се самоубиха със скок от прозореца на седмия етаж в блок 29 на квартал „Три чучура север“.

Трагичният инцидент с Пенка и Велина Христови е станал около 13,30 часа в четвъртък. За случилото се пред очите му разказало 8-годишно момченце от съседната махала „Лозенец“, което играело зад блока. Телата на жените паднали буквално на метри от него. Детето говорело несвързано и само ръкомахала уплашено ръце пред купувачите в близкия магазин, уточнява чичото на Миленчо, който в петък тръгнал да дири баячка, за да леят куршум на малчугана, пише „Монитор“.

Съседи в панелката разказват, че родената в опанското село Средец леля Пенка обитавала семеен апартамент на 7-ия етаж, заедно с нея била и дъщеря и Велинка, която от известно време се водела като социален асистент на сляпата си майка. Обстановката в апартамента била меко казано мизерна.

Свалени са били тапетите, двете жени са спели върху свалена от пантите врата, отоплявали са се с печка от типа „циганска любов“, като вместо дърва и въглища ползвали стари вестници. Преди да скочат от прозореца, жертвите оставили личните си документи и около 320 лева, заедно с бележка, че 200 лева са за еленергията от предходния месец.

„Леля Пенка и Велина бяха много затворени, не говореха с никого. От няколко месеца вървяха пеша по стълбите, защото нямали пари за асансьора, никой не знаеше как преживяват, защото рядко отваряха вратата…“, разказа живеещият етаж под тях Божидар, който от година и нещо е безработен.

Образувано е досъдебно производство по член 127 от НК за евентуално склоняване към самоубийство, лаконично съобщават от ОД на МВР – Стара Загора. В стаята, където са намерени личните карти, имало картонена шайга с няколко сухи хляба, а в кухнята – полупразна бутилка безалкохолно и десетина празни буркана.

Предполага се, че първа от перваза на прозореца е „полетяла“ майката, защото при пристигането на униформените и съдебните медици трупът на Велина е бил отгоре й. Не е изключена версията и за случаен инцидент при изтърсване на завивка, въпреки че това е малко вероятно. Отворена е била вратата и към терасата към кухничката, но там пък парапетът е доста висок , а и телата са паднали доста по-встрани при основите на панелния блок.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ