Кой нареди пълно медийно затъмнение за руските шпиони и крие ли се връзка с хората на Румен Радев

Румен Радев 1

Дни наред тече пълно медийно затъмнение по казуса с шпионите у нас, набирали и продавали информация на Русия. Днес, когато се гледат мерките им за неотклонение, медиите са оставени на тъмно. В случая – на улицата, където останаха днес с часове, тъй като съдът отказа да осветли, каквото и да е по казуса.

Трети ден остава мистерия кои са шпионите, макар и световния отзвук да е огромен, посолства поздравяват органите на реда у нас.

Редица изключително важни въпроси, остават без отговор, а информация по част от тях се спуска на части и явно контролирано в различни медии. От нея обаче въпросите стават още по-парещи, след като стана ясно, че един от шпионите и назначен от съветника на Румен Радев Стефан Янев в качеството му на служебен военен министър.

Как и от кого обаче са назначени и останалите в Министерството на отбраната?

Как са достигнали дори до най-важната институция у нас – Народното събрание?

Кой носи отговорност за издигането им в армията?

Има ли и какво е участието на Румен Радев и хората му в казуса и каква е връзката между този казус и разследването за шпионаж срещу друг съветник на президента – Илия Милушев?

Защо никой месеци наред не дава никаква информация каква секретна информация е изнасял той?

Има ли връзка с това и питането на прокуратурата до Конституционния съд за имунитета на Румен Радев?

Това са все горещи въпроси, на които отговори няма.

Вместо това от съда държат медиите на улицата. Оправданията от рода, че Военният съд е секретен няма как да важат в този случай с толкова висок обществен интерес, когато става дума за сигурността на държавата и всеки един български гражданин има право да знае истината и да научи имената на хора, които са обвинени, че са и шпиони.

И основното – кой ги е покровителствал.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ