„Файнейшъл Таймс“ шокира Слави: Без Борисов и без правителство няма пари, Шенген и чакалня

7 Dni Bulgaria05.04.2021
Антонио Лопес Бойко Борисов

Партията на премиера Бойко Борисов е първа на произведените вчера парламентарните избори в България, но на него ще му е трудно да формира управляваща коалиция, пишат западни издания.

Британският вестник „Файненшъл таймс“, цитиран от БТА, отбелязва, че проучванията отреждат първо място на партията на дългогодишния министър-председател, което му дава предимство за съставяне на правителство.

Борисов обаче може да се затрудни с формирането на коалиция, тъй като конкурентните партии обещаха да не се присъединят към водена от него правителство.

Наблюдатели казват, че съставянето на кабинет ще отнеме време и че са възможни нови избори. Евентуалното забавяне може да попречи на България да получи нов транш от възстановителния фонд на ЕС и да осуети плановете й да се присъедини към еврозоната през 2024 г., както и към Шенгенското пространство за свободно движение, отбелязва авторитетният икономически ежедневник.

Големите идиоти на тези избори са Корнелия и Радев! Бойко ги размаза и двамата!

Друго британско издание – таблоидът „Дейли Експрес“, вижда риск от поредна нестабилна страна членка на Европейския съюз, след като проучванията прогнозират фрагментиран парламент.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ