Изпълнителното бюро на БСП подава оставка, Корнелия Нинова – не (ВИДЕО)

корнелия нинова

Изпълнителното бюро на БСП подава оставка. Аз няма да подавам оставка. Това заяви лидерката на партията Корнелия Нинова след заседанието на Изпълнителното бюро.

По думите й в този момент това не би било добре за партията.

Напълно разбирам, че отговорността ми е огромна и лична, но не мога да хвърля партията в тези 3-месечни вътрешни процедури в момент, в който се вземат важни решения, каза Нинова.

За нас това е тежка загуба, на апокалиптичните картини за БСП не са такива, допълни тя.

БСП няма да подкрепи никакво правителство, предложено от Борисов, независимо дали с експерти, категорична бе Нинова.

Основната ни задача беше да се разбие моделът ГЕРБ и след тези избори ГЕРБ повече не може да управлява и Борисов няма да е премиер, заяви Нинова. Но обясни, че той ще продължава да се съпротивлява и окончателното му отстраняване ще е дълъг процес.

Възприети сме като част от статуквото и това е голямата ни грешка и вина – не успяхме да се наложим като убедителна алтернатива, каза Нинова. И обясни, че повечето хора са гласували за нещо ново.

COVID кризата също повлияла на резултата на БСП. Купеният и корпоративният вот също.

Мая и Слави взеха гласове от нас. Но през цялото време вътре в БСП имаше хора, които работеха за други сили и ние се бореше вътре и навън, каза Нинова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ