Грандиозна финансова измама! Собственичка на фалирал цех в Пиринско зароби с бързи кредити десетки свои служители, примамвала ги с обещания за бонуси и изплащане до две седмици

За грандиозна финансова измама сигнализираха бивши служители на шивашки цех в Гоце Делчев, който вече е прекратил дейност пред 7dnibulgaria.bg.

Te твърдят, че бившата им шефка Христина Дамянова ги карала да теглят бързи кредити с обещания за бонуси от 50 до 100 лева. Успокоявала ги, че до две седмици ще покрива всеки взет от неин служител заем. После плащала по няколко вноски и спирала да обслужва кредитите.  Хората били спокойни, че Дамянова е покрила дълговете им.

Преди 20 дни обаче животите им се преобръщат на 360 градуса. Тогава от финансовите институции започнали да им звънят, за да ги информират, че трябва да изплащат кредити. Оказало се, че над 100 служители на вече закрития цех са загробени с дългове от 800 до 15 000 в различни финансови институции – „Сити кеш“, чиито бивш служител е Дамянова, „Изикредит“, „Креди Хелп“, „Микрокредит“.

Една от ощетените е 60-годишната Анета Назлиева. Тя и двама членове от семейството й – Ани Назлиева и Милен Назлиев са изтеглили общо 4 кредита по 1 000 лева.

„Откакто започнаха да ми звънят по телефона буца ми заседна на гърлото. Синът ми е инвалид, не може да работи. А трябва да изплащаме сега кредитите. Искам ако може да спрат да ме търсят. Само тогава ще се успокоя. У нас е страшно. Живея на квартира и не знам какво ще правя“, сподели пред медията ни Анета Назлиева.

Гюлфие Тахирова пък е изтеглила заем от 4 000 лева. Сега с лихвите дългът й е нараснал до 7 000 лева. Тя се издържа само с инвалидна пенсия. Тя сподели, че Христина Дамянова й обещала да й съдейства да получи пари от гръцката трудова борса в размер на 860 евро всеки месец. Бившата шивачка обаче не се хванала.

„Изглеждаше ми измамно. Как ще получа такава борса като никога не съм работила в Гърция?“, попита Гюлфие Тахирова.

Сред ужилените от Христина Дамянова са още Анка Бурнева, която е с дете-инвалид и дължи 800 лева, Стойко Кюмков – с 6 000 лева, Вайда Джинджи  – с два кредита – от „Сити кеш“ и „Изикредит “ на стойност съответно 400 и 300 лева.

Семейство от Сатовча пък трябва да върне 12 000 лева, при положение, че са изтеглили 5280 лева.

Бившите служители на фалиралата бизнесдама твърдят, че на всеки служител е предлагано да тегли кредит още на втория ден след като постъпвал на работа.

„Трябваше да подписваме пред нея. После вземаше парите, заедно с документите. Събираше ни като маймуни по улиците“, обясниха те.

Цехът се е помещавал в сграда – собственост на бизнесмена Тодор Мардов. Преди известно време обаче млад мъж взел машините от помещенията и предприятието спряло работа.

Репортер на 7dnibulgaria.bg се опита да се свърже с Христина Дамянова за коментар, но телефонът й бе изключен.

 

 

Снимка: 7dnibulgaria.bg
Анета Назлиева, снимка: 7dnibulgaria.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ