Бойко правилно фрасна Фандъкова и Николов, но има ли сили да играе на терена на Слави!?

7 Dni Bulgaria12.05.2021
Бойко Борисов

Бургаската партийна организация на ГЕРБ вчера се опита да суспендира решение на партията. Не трябвало Бойко Борисов да отстранява Димитър Николов от най-висшия ръководен орган. Вършел си добре работата като регионален лидер на ГЕРБ!

Ама вие верно ли?

Димитър Николов в момента е колкото успешен кмет, толкова слаб гербаджия. Всъщност той май търси точно това – поетапно разграничаване от партията, която го създаде. И не е само той, което е проблем за Борисов.

Какво се случва в Бургас, където резултатите на доскорошните управляващи падат? Отговорът идва от Фейсбук. Всъщност там са всички отговори, от които екс-премиерът има нужда. Стига да ги потърси.

Отваряте страницата на кмета Димитър Николов, строго ограничена от герберско присъствие. Изтъква се какво е направил кметът, крие се с какво е помогнала партията. Лайковете са стотици, реакциите хиляди.

След това отваряте страницата на ГЕРБ-Бургас. Където пък е строго ограничено присъствието на кмета. Лайкове почти няма, реакциите са около нулата.

Очевидна е личната политика на най-успешните кметове на ГЕРБ да излязат от партийния образ, като неглижират партийната работа. Тръгват по пътя на мажоритарността, повярвали са си. Воден от легендарния си нюх Борисов ги усети. И Николов, и Фандъкова, преди това и Тотев. Като погледнеш във Фейсбук, ще видиш кои ще са следващите.

В социалните мрежи, но най-вече във фейса, местните лица на ГЕРБ са си направили добър помен с партийната пита. Страниците им са в пъти по-добре поддържани от тези на регионалния клон на партията, последователите в хиляди повече. Усеща се някакъв стремеж да се покаже на Борисов, че не кметовете са хора на партията, а дори обратното – те успяват въпреки партията.

Ами тогава ще стоят далеч от нея. Както далеч стоя по време на протестите Йорданка Фандъкова. Цяла София пищеше от протестиращите еничари рушащи и вапцащи града. Тя, вместо да вземе радикални мерки, обяви, че ги… подкрепя! Ами следващ мандат за нея очевидно няма да има. Което е радостно и за гербери, и за софиянци.

На последните избори Слави Трифонов спечели голямата победа в социалните мрежи. Превърна ги в свой терен, на който никой не посмя да играе. Сега обаче иде кървав вот. И само с лакардий по телевизията няма да стане. Нито със сълзливи клипове. Битката ще е ежечасно, ежеминутно във фейсбук.

За ГЕРБ е добре, че партията отстранява лидери, които не са готови структурите им да се включат в тази ежедневна битка. Лошото за Борисов е, че започва и във Фейсбук битката от нулата. Страниците на най-големите герберски организации като в Русе, Варна и т.н са кухи, а Пловдив-град даже няма такава! Герберите свикнаха в социалните мрежи да е джипката на Бойко. Ама сега като му взеха ключовете от нея?

ПП: А Слави не спира… Онзи ден в офиса му са отчели, че на практика в социалните мрежи в страниците и групите им е представено ВСЯКО едно българско семейство у нас и по света. Над 5 млн. души вече са там. Очевидно някой в партията на Слави работи така, както Николов и Фандъкова работеха за ГЕРБ преди да станат кметове.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ