Колегите на летеца се молят: Дано падналия е оцелял в морето

Изтребител, МиГ-29

Опитен летец е пилотирал падналия МиГ-29 в Черно море. Той е със солиден стаж и колегите му в авиобаза „Граф Игнатиево“ се молят да е оцелял. Изтребителят изчезна тази нощ при съвместно учение със сръбските ВВС.

Според военни летецът е майор и неведнъж е доказвал своя професионализъм в небето. „Много е тежко, дано да има шанс момчето да е живо и да го открият час по-скоро“, молят се в авиобазата.

Според тях в момента е нужно да се извършат необходимите процедури. Притесняват се обаче някой да не прави политика от случая. „Пътуват разни управленци към мястото, където се е извършвало учението. Какво ще правят те там, след като не разбират от това“, коментират служители от поделението. Те се опасяват да не започне хвърляне на вина върху невинни, като командир на авиобаза, командващ ВВС или негов заместник.

„Има ли значение с колко изтребителя МиГ-29 оставаме? Преди бяха 15, след този инцидент са 14. Половината от тях не летят“, казват хора от авиобазата.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ