В Бургас ще има нови таксиметрови стоянки от есента! Вижте къде ще се намират!

такси

Да бъдат обособени нови таксиметрови стоянки в града, предлагат общинските съветници от ГЕРБ Диян Димов и Димитринка Буланова в докладна записка до местния парламент.

До тях са постъпили писмо от СНЦ „Браншова организация на таксиметровите превозвачи и шофьори в България”, в което се излага нуждата от актуализиране на сегашната схема на местостоянките на такситата в града, пише Флагман.бг.

Предложенията са разгледани от ресорните комисии към ОбС – Бургас и са подадени за съгласуване към Общинско предприятие „Транспорт’”.

За периода на разглеждането им е внесено и заявление от домоуправителя на бл. 1 в бургаския ж.к. „Славейков”, с което се иска да бъдат предприети мерки за реда на използване на местостоянките за таксиметров превоз намиращи се в района.

За да бъдат подобрени таксиметровите превози Община Бургас ще обособи две нови таксиметрови стоянки в района ж.к „Славейков” пред ОЗК „Арена”. Нови места за таксита ще има и района на Морска гара Бургас.

С гласуването на докладната ще се  намали броя на такситата в  ж.к „Славйков” между бл. 41 и 42.
Зам.-кметът по строителството на Бургас Чанка Коралска и главният архитект на Общината Веселина Илиева в срок до 30.09 трябва да изготвят предложение до ОбС – Бургас за нови пияци, които ще бъдат в района на ул. „проф. Яким Якимов”.

В рамките на новото решение ще бъде опреснена маркировката на всички таксиметрови стоянки, но и ще се  предприемат дейности по демаркиране  на старите.

Припомняме, че към момента на територията на град Бургас има 70 таксиметрови стоянки, с 276 места, а такситата са над 700.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ