Пичове, вие гласувате за Слави, ама него го няма! Доган е седнал на мястото му

7 Dni Bulgaria09.07.2021
Ахмед Доган, Слави Трифонов

ОБРЪЩАМ СЕ КЪМ ЕЛЕКТОРАТА НА „ИМА ТАКЪВ НАРОД“.

Приятели, утре ще дадете вота си за Слави и аз уважавам избора ви. Това е прекрасното на демокрацията – да гласуваш по съвест, а властта да произхожда от волята на мнозинството.

Убеден съм, че ще гласувате персонално за Слави, вашия предпочитан фолкпевец, не за “Има такъв народ”. Може и да има такъв народ, но няма такава партия.

Защото, приятели – не знам дали сте обърнали внимание, но Слави не фигурира в депутатските списъци. Той не участва в тези избори. Залагате на нещо, което съществува само пожелателно. Тук е разковничето на подмяната, която ви представят като промяна. Гласувате за Слави, но получавате Тошко Африкански, сценаристите и…някакви неясни хора, които нито вие, нито аз познаваме. Няма друг подобен прецедент в историята.

Истината е, че “Има такъв народ” отдавна е предоставена на концесия в Сараите на Ахмед Доган. Той и близки до него олигарси редят листите на Слави Трифонов. Мислят програмата му, предопределят политиката му. Всичко е “уйдурма”, жанр, в който Доган е класик.Сега той пак се стяга да управлява, този път чрез мюретата си “Има такъв народ”, “Демократична България” и “Мутри вън!”. Кой знае защо наречени “партии на протеста”, “партии на обновлението”.

Какво обновление – нов бардак със стари к.рви! Мая Манолова, Бойко Рашков, Татяна Дончева, Атанас Атанасов, червения принц Христо Иванов – Бойкикев…А Слави, вашият любимец, с чиито песни сте израснали, е уморен и болен човек, за когото изборите са просто бизнес. Начин да напълни изпразнената фирмена каса – този път чрез държавна субсидия. И да смени личната охрана с НСО.

Слави няма да бъде депутат, отказва да стане министър-председател, отказва да поеме каквато и да е персонална отговорност, не излиза на светло, не дава пресконференции, не влиза в дебати по телевизията, пуска чужди статуси във фейсбука си, придвижва се конспиративно из София като наркобарон, в кортеж от три бронирани джипа и десетина яки гардове.

И тук е другото разковниче на подмяната – вие си искате Слави, той ви казва: “Нееее, аз не мога, аз не ставам, само ще посоча премиер, вече го измислих кой ще е!” Ерго, казва ви – задкулисието просто ме използва като партийна платформа, за да уреди пак своите хора, но с “вънкашност” нова.

Изпадаме в алогизъм. Управлява “друг премиер”, контролиран от Слави, който от своя страна е контролиран от Сараите. Ако е мъж на място, Слави трябва да излезе с лицето си и да управлява. Не да се крие в света на сенките, зад ескорти и охрана. Ако не желае да управлява или смята, че не е достоен, защо изобщо участва на избори?

Отговорът вече го дадохме – за да кешира. За да овеществи телевизионната си слава. В грозната си мошенгия използва вас, феновете на чалгата, които безусловно му вярвате. Превръща ви от фенове в електорат. Но политиката не е “чака-рака”, “едно ферари с цвят червен”. Съдбата на България не е за продан. Редно ли е да я превръщаме в поле за експерименти?

Да си знаете, приятели – избирате Слави, получавате не просто Тошко…получавате хитреца Ахмед Доган.

“Доган е единственият политик, когото уважавам”, признава Слави през 2009 г. Това уважение продължава и до днес. Взаимно се уважават. Страстно и болезнено. И им харесва да ги боли.А иначе за вас – бОли ги фара…

P.S. И имайте едно наум – Слави Трифонов, когото ще избирате утре, обяви, че иска да хариже България на нови „Европейски Щати“. Малко зловещо е, не ли?

От фейсбук профила на НЕДЯЛКО НЕДЯЛКОВ



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ