Съпругата на самоубилия се министър го намерила в хола, оплискан в кръв! Ето какво разкри за него…

Румен Андреев

В късния след обяд вчера се е самоубил бившият заместник-министър на МВР Румен Андреев. Ужасът се е случил в семейната вила в „Щъркелово гнездо“ над София, съобщи съпругата му Валентина Агаина.

„Не мога да повярвам! Няма нормална логика, която да го накара да посегне на живота си“, изплака Агаина.

Нищо не подсказвало, че Андреев ще посегне на живота си. В събота сутринта той, както обикновено, отишъл на лов с приятели. Върнал се обаче малко по-рано от обичайното – към 14.30 часа и легнал веднага са си почива.

Към 18.00 часа съпругата му отишла да го събуди, той с голяма неохота станал. „Едвам, едвам се вдигна“, каза Агаина пред „Епицентър“. Тя го помолила да отиде да купи хляб от магазина в селото, излязла навън да прибере прането от простора и в един момент чула изстрел. Като се върнала във вилата, го видяла проснат на земята в хола, оплискан в кръв. Обезумяла Агаина изтичала до съсед лекар. Когато докторът го видял, само казал: „Той вече няма нужда от мен“.

В последните години Румен Андреев страдаше от тежко заболяване на тазобедрената става, придружено с нетърпими на моменти болки. Взимаше болкоуспокоителни лекарства, но все по-често прибягваше до алкохола. Съпругата му го е молела да спре с пиенето.

„Криеше се, за да пие. Казвах му – спри да пиеш! Много го болеше! Но каквото и да е било, няма нормална логика, за да го направи! Не съм очаквала, че може да посегне на живота си. Той не е такъв човек. Как можа да сътвори такава глупост? Как ще живея без него“, не спира да нарежда Валентина Агаина.

Тя търси мотив или повод – какво точно е накарало съпругът ѝ да посегне към пистолета. Чуди се, защо се е върнал толкова рано от лов, допуска, че още тогава той не се е почувствал добре.

„Мъча се да намеря логика, няма! Хората и рак имат, и пак живеят!  Да, болките му в ставата бяха адски, но той е винаги е бил силен като характер и като дух. Като го видях в много къв, мислех си, е диша и повиках лекар. Той само като го видя, каза: „Не“! Не мога да повярвам!“, разказва Агаина.

Веднага се обадила в полицията, първо доши от 8-мо РПУ, после от СДВР, накрая от Съдебна медицина. До 5 часа сутринта продължил огледът и разследването. Няма съмнение, че е става въпрос за самоубийство, но на трупа ще бъда направена аутопсия.   Румен Андреев е роден през 1951 г. в София, завършил е право. В системата на МВР е от 1977 г. като следовател трета степен в Главно следствено управление.

От 1979 до 1992 г. е преназначаван последователно на длъжностите „старши следовател“ и „главен следовател“, а след това – като началник на отдел „Престъпления срещу националната сигурност“.

От 22 декември 1994 г. е зам.-директор на Националната следствена служба (НСлС). Званието „полковник“ му е присъдено през 1995 г.

Назначен е за зам.-вътрешен министър през 2005 г.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ