Герджиков и Митева сринаха Радев в Стара Загора: Не на вдигнатия юмрук! Не на омразата!

7 Dni Bulgaria19.10.2021
1st

„Изключително важно за страната ни е българският народ да се обедини около каузи и нова визия. Националният идеал не може да бъде издигнат от един или двама души, а трябва ние като общество да го формулираме.“

Това заяви на среща с представители на образователния и културен сектор в Стара Загора кандидатът за президент подкрепен от ГЕРБ Анастас Герджиков.

„Ние сме тръгнали на битка за душата на България. Вярваме, че сега е моментът да се обединим, за да не губим нашата духовност“, обяви пред събралите се в двора на Регионалния исторически музей в Стара Загора полк. Невяна Митева – кандидат за вицепрезидент. Президентската двойка бе посрещната от водача на листата на партия ГЕРБ в Стара Загора Красимир Вълчев, ректорът на Тракийския университет доц. Добри Ярков, които са от инициативният комитет, представители на културната общност в града и образованието.

Анастас Герджиков определи развитието на образованието, културата и духовността като ключов приоритет за всяко развито общество и държава. „Тези сектори ще бъдат неизменна наша цел, защото съвременната икономика е преди всичко икономика на знанието. Образованието изгражда хората“, заяви Анастас Герджиков.

Той подчерта, че битката с корупцията трябва да бъде водена с ясната цел за създаване на правила, които да работят, а не сочейки с пръст другия. „Законът трябва да е един и същ за всички“, каза още кандидатът за президент.

Според Герджиков диалогът и подадена ръка доказано носят по-добър резултат, отколкото свитият юмрук. 

„Искам ясно да заявя, че най-значимата наша цел е обединението. Това не означава обединение на партии и политици, означава обединение на всички български граждани. Важно е всеки да разбере другия“, посочи Анастас Герджиков.

„Нищо не се получава с омраза“, допълни от своя страна кандидатът за вицепрезидент полк. Невяна Митева.

„Анастас Герджиков ще бъде президент обединител. Президент будител“, категоричен бе водачът на листата на партия ГЕРБ Красимир Вълчев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ