Фатмашка наглост: Облепиха с плакати на Радев дома на професор Герджиков, паметник на културата

7 Dni Bulgaria27.10.2021
2

Сградата на Софийския университет „Свети Климент Охридски“ е облепена в предизборни плакати на кандидат президентът Румен Радев и неговото вице Илияна Йотова, алармира tribune.bg.

Без никакви санкции, наетите да разпространяват предизобрните плакати са ги залепили върху сградата, която е културно наследство и лепене на всякакви неща е абсолютно забранено. Вероятно обаче университетът е избран, тъй като именно ректорът проф. Анастас Герджиков е основен опонент на Радев и университета е негов втори дом през деня.

Сградата на СУ е архитектурен, исторически и художествен паметник на културата от национално значение, както и една от най-значимите сгради в архитектурно отношение в страната. Преди време имаше скандал дали може да се поставят климатични системи, тъй като такива липсват и те бяха премахнати. Абсолютно недопустимо е сградата да се ползва за предизборна агитация и на нея да се лепят плакати.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ