ГРЪМ НА „ДУНДУКОВ“! Румен Радев уволни един от най-важните си министри

7 Dni Bulgaria29.10.2021
payimage-495266

Скандалите между хората на Румен Радев доведоха до първо уволнение на министър, при това какъв!

Аут от правителството е Янаки Стоилов!

Членът на БСП отиде жертва на отказа си да изпълнява нареждания на пиянката Румен Рашков. Както и заради подробното описание на случая „Кирил Петков“, с което информира КС, че Румен Радев и министърът му са се изгаврили с Конституцията.

За да не нагнетява напрежението и да не предизвиква ответен удар от БСП, Румен Радев е решил да се освободи от професор Стоилов по елегантен начмин – издал е издал указ за назначаването му за конституционен съдия.

На мястото му е назначен Иван Демерджиев от Пловдив. Той е част от приятелския кръг на съветника Пламен Узунов, дето ходи и събира даровете за президента. Интересното е, че самият Узунов влезе в конфликт със Стоилов с идеята да го дистанцира от Радев.

„Авторитетът на Янаки Стоилов е безспорен и вярвам, че това ще бъде венецът на една достойна кариера на ценностен човек и професионалист“, каза пък Радев.

За новият министър той заяви, че е „юрист с авторитет и позиции“, който се е утвърдил като успешен и принципен заместник-министър. Което очевидно е похвала за свършената от него работа като ухо на Пламен Узунов във ведомството на Стоилов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ