Локдаун! Във вторник или сряда Хунтата затваря държавата за 10 дни!? Кацаров призна

7 Dni Bulgaria31.10.2021
payimage-507201

Във вторник или сряда Хунтата на Румен Радев затваря държавата в тотален локдаун за 10 дни!

Това е предложението на здравния сатрап Стойчо Кацаров до главатаря Радев. Министърът иска от 3-ти до 13-ти България да е в локдаун, като бъде отворена чак за изборите.

Днес и утре военните на Радев ще решават за окончателен ход. Причината за локдауна е невъзможността на Хунтата да се справи с коронавируса.

За задаващ се локдаун призна и антиваксъра Кацаров.

„В момента преживяваме най-тежките от предишните три вълни. Здравната система се справя засега добре. Броят на хоспитализациите е по-малък от предишните вълни, но ситуацията с интензивните и реанимационни отделения е критична“, заяви Стойчо Кацаров пред БТВ.

По думите му, ако се спазват мерките, то кризата ще се контролира, а най-сигурният начин бил ваксинацията.

„Хората носят маски, но не всички, а част от тях под носа. Хора, сложете ги тези проклети маски – това е начинът. Личната отговорност е ключова“, скара се той, след като само преди месеци самият той трудно слагаше маската и смяташе, че това е предпазна мярка, която не върши особено работа“, изпусна гнева си антиваксърът.

Въпреки предупрежденията на медици и производители, че съвсем скоро ситуацията с кислорода в болниците ще стане критична, Кацаров увери, че засега няма проблем. Ако има недостатъчност, то износа ще бъде спрян.

„Да, обмисляме локдаун“, съобщи Кацаров и допълни, че ако болниците се препълнят, МЗ ще спре всички стопански и обществени дейности. Той обаче не уточни кога това може да стане, защото няма определено чисто, което да наложи локдаун.

Въпреки тежката криза и признанията, че здравната система е на ръба, както и че държавата при тези числа вече трябва да е затворена, Кацаров заключи по особено нагъл начин: Действията ми са адекватни.  



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ