„Иво Прокопиев нареди да бъда ликвидиран! Кирил Петков искаше да разбия БСП по заповед на Радев“

7 Dni Bulgaria02.11.2021
иво прокопиев

Лидерът на ПК „Екогласност“ Емил Георгиев прави смразяващи разкрития за смъртните заплахи, които е получавал от кръга „Прокопиев“.

Ще продължава ли да подкрепя обитателя на президентството Румен Радев за втори мандат след решението на Конституционния съд за противоконституционния указ, с който е назначил Кирил Петков за министър на икономиката в първото си за тази година служебно правителство?

„Този път юпитата не са на царя, а за на Прокопиев. Аз разкрих при вас за пръв път циничния начин на Петков и Василев да ми предложат да продам и да предам „Екогласност“ и да разбия коалицията на БСП“, припомни Георгиев. Той припомни, че в сценария е участвал и съветникът на Румен Радев – Николай Копринков. Затова не случайно се говори за пътя на Копринката. През него се опитаха да разбият и БСП в полза на Кирил Петков, за когото работят хората на Радев.

„Решението на КС по повод това, че той е канадец показа ясно, че тази институция брани най-висшия закон в страната. А те се опитват да го атакуват и дори не се извини, че е престъпил законите, и то най-висшия. Той продължава да словоблудства, като обяснява, че не се чуствал морално виновен. Не отговаря кога ще си върне заплатите, защото са взети незаконно.

След това решение България е загубила част от своя суверенитет. В чл. 311 е ясно записано, че който състави документ с невярно съдържание може да бъде в затвора за 5 години. Лишава се и от право да заема държавна и обществена длъжност, за това не бива дори да е в политиката. Самият той обаче обяви, че само глоба щял да има, което означава, че от самото начало е знаел, че ще му се размине“, коментира още Георгиев. „Не съм учуден, защото тези хора от кръга на Прокопиев са свикнали да купуват съдии.

„Дълго време таях в себе си нещо, което не исках да става обществено достояние, но ми идва вече в повече.

На 30 декември 2013 г. ми се обади човек, който каза, че на среща с негови приятели е бил и Прокопиев и е казал, че затова, че съм му нарушил спокойствието в Меричлери, ще ме ликвидира физически. Веднага подадох сигнал в МВР и започна разследване. Полицията го знае, знае кой е човекът, който цитирам. Това лице също даде показания ГДНП. Преди това имаше още такива предупреждения към мен да мълча за Прокопиев и за това казвам, че купуват и съдии. Защото това се вижда от дело срещу мен и от мотивите може да се уверите, че такова нещо не се е случвало дори при комунизма.

Съдията Петър Петров в Димитровград се мотивира с политически обяснения. Чували ли сте такова нещо?

Сега се вижда, че Петков действа по същия начин като боса си Прокопиев. Затова искаше да ме купи. Спомнете си, че Кирил Петков сам обясни как се печелят пари – призна, че един богат българин му е дал 6 млн. лв., за да купи едни земи. Кой е този българин, защо не се казва?“, обяви още Емил Георгиев.

Той е категоричен, че Кирил Петков и човекът, който го пробута в политиката през Румен Радев – Иво Прокопиев, работят безскрупулно и безогледно с една цел – заграбване на властта.

ПИК



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ