Няма такива идиоти в МВР! Обвиниха строителите на Бойко, че изтеглили 60 милиона кеш в торби и кашони

7 Dni Bulgaria05.11.2021
payimage-509398

Нови „разкрития“ на полутрезва глава  за строежа на магистрала „Хемус” направи МВР-шефът Бойко Рашков. Той и служители от системата на МВР обявиха на комичен брифинг резултатите от проверката за строителството на АМ „Хемус“.

„Днес ще представим конкретни данни за това как превежданите авансово средства за строителството на АМ „Хемус“ са се движили между различни фирми и къде са отишли на финала“, каза Атанас Илков от ГДНП. И даде думата за „разкрития“ на главният секретар на МВР Петър Тодоров, човек на Румен Радев.

„Търговското дружество, ще го наречем „Х“, е получило от „Автомагистрали“ авансово сумата от 84 108 000 лв. Участъкът няма разрешително за строеж. Въпреки всичко сумите са отпуснати. Сумите се привеждат към банкови сметки на друго свързано търговско дружество – буфер“, каза Тодоров.

„Буферната фирма превежда получените суми към банкови сметки на т.нар. „кухи фирми“, регистрирани на социално слаби и нискограмотни лица, голяма част от тях са криминално проявени“, каза още директорът на ГДБОП.

„В тези банкови сметки на тези кухи фирми са преведени около 60 млн. лв. Всичките тези пари са били изтеглени в деня на тяхното постъпване без предварителна заявка в чували и в сакове“, каза още той.

Присъстващите журналисти едва не умряха от смях при това обяснение. Никой от тях не можа да си представи как се теглят 60 милиона лева в кеш от банка!!! ЗАЩОТО ТОВА Е НЕВЪЗМОЖНО ДА СЕ СЛУЧИ!

 

 



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ