Разгул по радевски! Баба Комитова глези с гъши дроб и италианско вино млади чиновници в регионалното

payimage-508582

За гъши дроб вместо за пътища плаща служебният регионален министър арх. Виолета Комитова. По повод ресорния празник на строителите – 26-ти октомври, Димитровден, всеки от служителите в Министерство на регионалното развитие е получил комплимент от министъра – италианско вино, сирене “Гран Падано”, италиански брускети, пастет с гъши дроб и френски макарони. Всеки от 500-те раздадени пакети е бил придружен и от картичка от министър Комитова, съобщава “Труд”.

Всички тези “армагани” от “добрия министър” са били платени с парите на данъкоплатците, а не от джоба на Комитова. За целта е дадена поръчка до фирма за организиране на събития. За пакетите са платени малко под 30 000 лева.

Отделно са раздадени и пари на всеки от чиновниците в регионалното министерство. ДМС-тата (ДМС- допълнително материално осигуряване – бел. ред) са били на много по-висока стойност от “скромните подаръци” от “благодарната” Комитова.

В същото време ръководеното от Комитова министерство и подопечните му ведомства дължат над 900 млн. лв. на строителни компании и отказват да им разплатят извършените в срок и качествено, според подписаните законни договори, дейности.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ